HemIngrid och Kim tar för sig av älggrytan

Festdeltagarna lät sig väl smaka

Fredrik på Kammarn spelade klassisk blues på gitarr

Monica och Simon lägger en sista hand vid efterrätten

Aktuellt på Granhyddan

Nu öppnar vi igen efter pandemin!

Den 30 september 2023 blir det Lördagskaffe - kl 11.00.

Välkomna att lyssna på och prata med kommunalrådet Henrik Frykberger.

Se höstens program här -->

_______________________________________

320-års kalas på Granhyddan


Festdeltagarna samlas för välkomstdrink och Jubilarerna njöt av dagen
Foto: Lena och Moa Gillberg

För ett år sedan firades att Granhyddan i Bäckalund fyllde 70 år. I lördags var det dags för 320-års kalas på Granhyddan. Från när och fjärran kom släktingar och vänner för att fira Bäckalunds fyra nyblivna 80-åringar, som svarade för förplägnaden. Marianne i Gärdsättra tillhandahöll älggryta med ris. Peter i Skomakern svarade för det vegetariska bordet. Deserten, äppelkaka, kom från Anders i Kvarnskogen. Till kaffet tillhandahöll Gunde i Haga tårta. Förrätten, hade däremot jubilarerna inte tillrett. Den kom från Jeanette på Fisk & Delikatess i Sunne.

Jubilarens Gundes barnbarn Elin svarade för sång ackompanjerad på piano av kompisen Julia. Fredrik på Kammårn svarade för klassisk blues på gitarr.

För många blev kalaset något av en minnenas afton. Gamla lumparkompisar, som inte setts på många år, hade mycket att prata om. Andra mindes tiden då Granhyddan var välbesökt dansställe med bio varje vecka. Somliga berättade att Granhyddan fungerat som skolbespisning och skolans gymnastiklokal en gång i tiden. Alla gladdes åt att Granhyddan återigen väckts till liv.

Björn O. Gillberg

 

 

    Sidan uppdaterad 2017-08-14